Sporttimestari vierailulla A- ja B-tyttöjen treeneissä

Sunnuntaina 16.12. saimme A- ja B-tyttöjen treeneihin vierailulle Terve Urheilija -ohjelman ja Pohjola Terveyden yhteistyöhankkeen kouluttajan sporttimestari Veli-Matti Talosen. Ensimmäiset 45 minuuttia keskusteltiin lentopallolle tyypillisten urheiluvammojen syntymekanismeista ja niiden ehkäisystä. Tärkeimpinä nousivat esiin keskivartalon hallinta, liikkeiden puhtaus sekä urheilijan ruokavalio.

Luennon jälkeen Talonen piti lyhyen treenin, joka tähtäsi hyppyliikkeen hallinnan sekä koordinaation kehittämiseen. Salivuorot olivat jo loppuneet ja tytöillä oli turnaus alla, mutta se ei menoa haitannut. Messukylän työväentalon sali toimi varsin hyvin, sillä verkkoa ei tarvittu. Harjoituksesta jäi tytöille hyvä fiilis, ja niinhän se on, että ”vaihtelu virkistää”.

Lopuksi tytöt saivat mahdollisuuden esittää Taloselle kysymyksiä, joihin hän pyrki vastaamaan jokaisen kohdalla yksilöllisesti. Kysymyksiä tulikin paljon ja vierailu venähti yliajalle, mutta tyttöjen innostus sai Talosen lupaamaan tulla keväällä uudestaan. Kun muut olivat jo tekemässä lähtöä, haastoi Talonen vielä Venlan käsilläseisontakisaan. Yritys oli hyvä, mutta Venla vei voiton lopulta selkeästi.

Maanantain punttitreeneissä keskusteltiin siitä, mitä ajatuksia sporttimestarin vierailu herätti. Päällimmäisenä mieleen taisi jäädä Talosen persoona; hän on huikean rento tyyppi, tietää mitä tekee ja saa pelaajat tekemään parhaansa. Vaikka pohjimmiltaan käydyt asiat olivat kaikille tuttuja, Talonen onnistui tuomaan niihin uusia näkökulmia ja sitomaan ne hyvin juuri lentopalloon. Näillä eväillä on pienen tauon jälkeen hyvä lähteä taas kohti kevätkautta.